Káposztás hajtóka (Mangocs)
Káposztás hajtóka (Mangocs)
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • káposzta - 1 kilogramm
    • só - 1 kis
    • bors vagy cukor - 1 kevés
    • olaj - 1 darab
    • tejföl - 1 darab

    Tésztához

    • héjában főtt burgonya - 1 kilogramm
    • finomliszt - 30 dekagramm
    • búzadara - 1 evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 1 egész
    • só - 1 csipetnyi

    Tetejére

    • tojás - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A lereszelt káposztát olajon megpároljuk. A tésztát összeállítjuk. A megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, darát, sót, Ramát, és az egész tojással összegyúrjuk. A liszt mennyisége a burgonya "lisztességétől" is függ, többet is megkívánhat a tésztánk. A tésztát 3 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakban kisodorjuk, (nem árt ha jól alálisztezzük, mert leragadhat). A téglalapot megkenjük tejföllel, erre simítjuk rá a káposzta 1/3 részét. Szorosan feltekerjük, majd ferdén, háromszögeket vágunk belőle. Kiolajozott sütőlapra helyezzük, a tetejét megkenjük tojással. Közepes lángon aranysárgára sütjük. Ha az alja hamarabb megpirulna, vegyünk vissza a sütési fokozatból.