Káposztás csiga
Káposztás csiga
  • timer1 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kisebb fej káposzta (kb. 60 dkg) - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • só - 1 darab
  • őrölt bors - 1 kevés
  • kömény - 1 darab
  • pirospaprika - 1 darab
  • cukor - 2 teáskanál
  • leveles tészta - 1 csomag
  • tojás - 1 darab

Elkészítés:

  1. A káposztát lereszeljük, megsózva rövid ideig állni hagyjuk. Kicsavarjuk, és felforrósított olajra dobjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Őrölt borssal, köménnyel, pirospaprikával ízesítjük, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukor teszünk hozzá.
  2. A leveles tésztát 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A pirított káposztát elsimítjuk rajta, majd a hosszabbik oldal irányában szorosan feltekerjük. Éles késsel ujjnyi vastagon felszeleteljük.
  3. Az így kapott csigákat sütőpapírral borított tepsibe fektetjük. Felvert tojással megkenjük, és forró sütőbe toljuk. Melegen kínálhatjuk, de ha kihűlt sem megvetendő.