Káposztás tészta sósan
Káposztás tészta sósan
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fodros kocka tészta - 40 dekagramm
  • kisebb fej káposzta (kb. 80 dkg) - 1 darab
  • libazsír (olajjal vagy másféle zsírral helyettesíthető) - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • frissen őrölt feketebors - darab

Elkészítés:

  1. A káposztából vágjuk ki a torzsát.
  2. Reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán.
  3. Forrósítsuk fel a libazsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát.
  4. Ízesítsük 2 tk Delikáttal. Kis, közepes lángon fonnyasszuk addig, míg halványbarnás színt nem kap a káposzta (8-10 perc).
  5. Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát annak csomagolásán olvasott utasítások alapján. Keverjük a kifőtt tésztát a káposztához. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges, utóízesítsünk kevés sóval, vagy Delikáttal.