fodros kocka tészta | 40 dekagramm |
kisebb fej káposzta (kb. 80 dkg) | 1 darab |
libazsír (olajjal vagy másféle zsírral helyettesíthető) | 2 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 2 teáskanál |
frissen őrölt feketebors | darab |
A káposztából vágjuk ki a torzsát.
Reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán.
Forrósítsuk fel a libazsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát.
Ízesítsük 2 tk Delikáttal. Kis, közepes lángon fonnyasszuk addig, míg halványbarnás színt nem kap a káposzta (8-10 perc).
Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát annak csomagolásán olvasott utasítások alapján. Keverjük a kifőtt tésztát a káposztához. Bőven szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ha szükséges, utóízesítsünk kevés sóval, vagy Delikáttal.
Hozzászólások