Káposztás tészta édesen
Káposztás tészta édesen
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fodros kockatészta - 40 dekagramm
  • kisebb fej káposzta (kb. 80 dkg) - 1 darab
  • Olaj - 2 evőkanál
  • Cukor - 2 csapott evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • porcukor a tálaláshoz - darab

Elkészítés:

  1. A káposztából vágjuk ki a torzsát.
  2. Reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán.
  3. A cukrot melegítsük az olajban folyékony barnulásig.
  4. Adjuk hozzá a káposztát. Ízesítsük 1 tk Delikáttal. Kis, közepes lángon pároljuk addig, amíg a saját levét el nem fövi (8-10 perc).
  5. Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát annak csomagolásán olvasott utasítások alapján. Keverjük a kifőtt tésztát a káposztához. Ha szükséges, utóízesítsünk kevés sóval, vagy Delikáttal. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.