Feltöltve:

Káposztás tészta édesen

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fodros kockatészta40 dekagramm
kisebb fej káposzta (kb. 80 dkg)1 darab
Olaj2 evőkanál
Cukor2 csapott evőkanál
Delikát ételízesítő1 teáskanál
porcukor a tálaláshoz darab

A káposztás tésztáról
Cvekeldi, káposztás kocka, káposztás tészta – akárhogy is hívjuk, ha elkészítjük, mindenképpen remek végeredményre számíthatunk. A káposztás tészta egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom. Az egyetlen hosszadalmas folyamat a káposztás tészta főzése során maga a káposzta megpirítása, de viszonylag gyorsan el lehet készülni a folyamat ezen részével is. A káposztát mindenképpen le kell reszelnünk pirítás előtt, utána adhatjuk hozzá a káposztás tésztához. A káposztás tésztát kedvelők két csoportra oszlanak, az édes és a sós ízvilágot preferálók csoportjára. Akár így, akár úgy, az elkészítéséhez mindenképp kell cukor, azon pirul meg a káposzta. De ettől függetlenül természetesen az édes ízt fokozhatjuk, ha a kész káposztás tésztára még több porcukrot szórunk. Melegen és frissen tálalva a legjobb, de sokan rajonganak a már egy napos hidegebb káposztás tésztáért is. A káposztás tésztát általában fodros kockatésztával szokták elkészíteni, de vannak, akik a fusilli tésztáért rajonganak. Ha édesen szeretjük a káposztás tésztát, elkészülte után nincs más dolgunk, mint megszórni porcukorral, és már ehetjük is. Ha borsosan szeretjük a káposztás tésztát, több választási lehetőségünk akad a fogyasztás módját illetően. Süthetünk mellé sertéshúst, vagy akármilyen más, borsozott húst, amit megkívánunk mellé. Remek kiadós egytálétel. Ha már a hús előkerült, mellé savanyúságnak nyugodtan választhatunk csemegeuborkát, vagy céklát, kinek melyik a kedvence. A káposzta remek téli vitaminforrás, fogyasztása a vitaminhiányos időszakban melegen ajánlott.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A káposztából vágjuk ki a torzsát.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A cukrot melegítsük az olajban folyékony barnulásig.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Adjuk hozzá a káposztát. Ízesítsük 1 tk Delikáttal. Kis, közepes lángon pároljuk addig, amíg a saját levét el nem fövi (8-10 perc).

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Közben bő, lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát annak csomagolásán olvasott utasítások alapján. Keverjük a kifőtt tésztát a káposztához. Ha szükséges, utóízesítsünk kevés sóval, vagy Delikáttal. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem