Káposztás sztrapacska
Káposztás sztrapacska
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • liszt - 40 dekagramm
  • zsír - 2 evőkanál
  • Kolozsvári szalonna - 15 dekagramm
  • káposzta - 1 darab
  • krumpli - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit vegyük le, vágjuk ki a torzsáját és reszeljük le.
  2. Egy lábosban forrósítsunk fel egy kevés zsírt és pirítsuk meg benne a kockára vágott szalonnát. majd vegyük ki a szalonnakockákat, hagyjuk hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.
  3. A visszamaradt zsíron dinszteljük meg a káposztát. Ízesítsük Delikáttal és jó sok frissen őrölt borssal.
  4. Közben reszeljük le a krumplit a reszelő kis lyukú felén. Tegyük szűrőbe, hogy jól csöpögjön ki, sőt kézzel is csavarjuk még ki. Keverjük össze a liszttel, a tojással, 1-2 evőkanál olvasztott zsírral és sóval.
  5. Szaggassuk forró, sós vízbe. Miután feljöttek a víz színére, főzzük még őket kb. 5 percig. Ha kész, szűrjük le.
  6. Forgassuk át egy kevés forró zsíron, majd keverjük össze a káposztával. Tálaljuk a ropogós szalonnakockákkal.