Feltöltve:

Káposztás sztrapacska

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tojás2 darab
liszt40 dekagramm
zsír2 evőkanál
Kolozsvári szalonna15 dekagramm
káposzta1 darab
krumpli1 kilogramm

Káposztás sztrapacska a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A káposzta külső leveleit vegyük le, vágjuk ki a torzsáját és reszeljük le.

2. lépés

Egy lábosban forrósítsunk fel egy kevés zsírt és pirítsuk meg benne a kockára vágott szalonnát. majd vegyük ki a szalonnakockákat, hagyjuk hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.

3. lépés

A visszamaradt zsíron dinszteljük meg a káposztát. Ízesítsük Delikáttal és jó sok frissen őrölt borssal.

4. lépés

Közben reszeljük le a krumplit a reszelő kis lyukú felén. Tegyük szűrőbe, hogy jól csöpögjön ki, sőt kézzel is csavarjuk még ki. Keverjük össze a liszttel, a tojással, 1-2 evőkanál olvasztott zsírral és sóval.

5. lépés

Szaggassuk forró, sós vízbe. Miután feljöttek a víz színére, főzzük még őket kb. 5 percig. Ha kész, szűrjük le.

6. lépés

Forgassuk át egy kevés forró zsíron, majd keverjük össze a káposztával. Tálaljuk a ropogós szalonnakockákkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem