Feltöltve:

Káposztás - sajtos tekercs

timer 80
mood Közepes
person 16 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl2 dl
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
cukor2 evőkanál
liszt50 dekagramm
fehér káposzta1 kilogramm
15 gramm
sütőpor2 csomag
őrölt bors1 teáskanál
tojássárga2 darab
füstölt sajt10 dekagramm

Káposztás - sajtos tekercs recept.

Elkészítés

1. lépés

A káposztát lereszeljük, besózzuk. Miután összeesett kevés zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsot és a cukrot kicsit megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.

2. lépés

Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.
Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát a töltelékkel és a káposztás-töltelék tetejét megszórjuk sajttal, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük. 3 tészta rudat kapunk.
A töltött tésztarudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Következő nap éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 C° sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem