Káposztás - sajtos tekercs recept.
A káposztát lereszeljük, besózzuk. Miután összeesett kevés zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsot és a cukrot kicsit megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.
Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát a töltelékkel és a káposztás-töltelék tetejét megszórjuk sajttal, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük. 3 tészta rudat kapunk.
A töltött tésztarudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Következő nap éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojással és megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 C° sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.