Káposztás-répás-céklás batyu recept.
Először a tésztát készítjük el: az élesztőt 0,5 dl mézes, langyos vízben felfuttatjuk. A liszteket, sót összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd egy konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Közben a töltelékhez a répákat és céklát megmossuk, megpucoljuk és közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát legyaluljuk.
Egy edénybe beleöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat is. Erre rátesszük a lereszelt zöldségeket, sózzuk. és fedő alatt közepes lángon pároljuk, majd amikor elfőtte a vizet, fedő nélkül nagy lángon pirítjuk.
Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor lezárjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Egy nagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, a körök közepére teszünk 1 kanál tölteléket, majd összezárjuk a köröket és villával megnyomkodjuk a széleiket. A tetejüket olajjal kenjük meg, és megszórjuk szezámmaggal.
Olajjal kikent, lisztezett tepsibe téve előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.