Feltöltve:

Káposztás-répás-céklás batyu

timer 40
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz5 dl
sárgarépa2 darab
olívaolaj1 dl
méz1 evőkanál
finomliszt50 dekagramm
teáskanál
lilahagyma1 darab
szezámmag10 dekagramm
cékla1 darab
élesztő3 dekagramm
étolaj3 evőkanál
teljes kiőrlésű búzaliszt40 dekagramm
fejes káposzta1 darab

Káposztás-répás-céklás batyu recept.

Elkészítés

1. lépés

Először a tésztát készítjük el: az élesztőt 0,5 dl mézes, langyos vízben felfuttatjuk. A liszteket, sót összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, majd egy konyharuhával lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük.

2. lépés

Közben a töltelékhez a répákat és céklát megmossuk, megpucoljuk és közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát legyaluljuk.

3. lépés

Egy edénybe beleöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk az olajat is. Erre rátesszük a lereszelt zöldségeket, sózzuk. és fedő alatt közepes lángon pároljuk, majd amikor elfőtte a vizet, fedő nélkül nagy lángon pirítjuk.

4. lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor lezárjuk.

5. lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

6. lépés

Egy nagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, a körök közepére teszünk 1 kanál tölteléket, majd összezárjuk a köröket és villával megnyomkodjuk a széleiket. A tetejüket olajjal kenjük meg, és megszórjuk szezámmaggal.

7. lépés

Olajjal kikent, lisztezett tepsibe téve előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem