Feltöltve:

Káposztás pogácsa

timer 80
mood Közepes
person 30 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz30 dekagramm
tejföl4 dl
tojás2 darab
cukor2 teáskanál
tej liter
búzaliszt1 kilogramm
zsír10 dekagramm
3 evőkanál
sütőpor1 csomag
fehér bor5 evőkanál
őrölt bors1 evőkanál
élesztő5 dekagramm
étolaj3 evőkanál
fejes káposzta1 darab

Káposztás pogácsa a Előételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A káposztát megtisztítjuk, almareszelőn lereszeljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Egy edénybe rakjuk az olajat, 1 evőkanál cukrot karamellizálunk benne és a kicsavart káposztát belerakjuk. Folytonos keverés mellett pirosra sütjük, ha kész, kihűtjük.

2. lépés

Káposztás pogácsa elkészítés 2. lépés képe

Egy keverőtálba rakjuk a lisztet, a Rámát, a zsírt és a káposztát, ezeket szétmorzsoljuk, utána belerakjuk a fehérbort, majd a borsot, sót, sütőport és 1 tojást. A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt és ezt is ráöntjük. Jól kidolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, majd 40 percig kelesztjük. Ha megkelt, 2 centiméter vastagságúra kinyújtjuk, egy késsel a tetejét bevagdossuk és megkenjük tojássárgájával. Tetszőleges nagyságú pogácsákat szaggatunk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és még fél órát pihentetjük.

3. lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem