víz | 3.5 liter |
---|---|
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 3 darab |
babérlevél | 2 darab |
fokhagymagerezd | 2 darab |
liszt | 2 evőkanál |
fehérbab konzerv | 480 gramm |
első csülök | 1 darab |
boróka bogyó | 6 darab |
egész bors | 10 mag |
kacsazsír | 1 evőkanál |
édes fűszerpaprika | 1 teáskanál |
konzerv savanyú káposzta | 770 gramm |
Káposztás paszuly a Levesek kategóriában
A csülköt földaraboljuk kisebb kockákra. Kb. 3.5 liter vízben föltesszük főni a csonttal együtt. Tegyük a vízbe a borsot, a boróka bogyót és a babérlevelet is. A keletkező habot egy merőkanállal szedegessük le.
Mikor már tiszta a lé, tegyük bele a Knorr füstölt hús ízesítő kockákat is. Figyeljünk a csülökhús sósságára. Ha sós nagyon, előtte áztassuk ki hideg vízben. Főzzük tovább kb. 20 percig.
Tegyük bele a lemosott savanyú káposztát és főzzük további fél órát. Közben ellenőrizzük a hús puhulását.
Ezután mossuk le a konzerv babot és adjuk a leveshez. Főzzük további 5 percig.
Ezalatt kacsazsírból, lisztből és piros paprikából készítsünk egy paparikás rántást. A levesből kimert lével keverjük simára és öntsük a leveshez. Reszeljünk a levesbe 2 gerezd fokhagymát. Főzzük további 5 percig készre, hogy kicsit besűrűsödjön a levesünk és elmenjen a liszt íze.