Feltöltve:

Káposztás paszuly

timer 90
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz3.5 liter
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka3 darab
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd2 darab
liszt2 evőkanál
fehérbab konzerv480 gramm
első csülök1 darab
boróka bogyó6 darab
egész bors10 mag
kacsazsír1 evőkanál
édes fűszerpaprika1 teáskanál
konzerv savanyú káposzta770 gramm

Elkészítés

1. lépés

A csülköt földaraboljuk kisebb kockákra. Kb. 3.5 liter vízben föltesszük főni a csonttal együtt. Tegyük a vízbe a borsot, a boróka bogyót és a babérlevelet is. A keletkező habot egy merőkanállal szedegessük le.

2. lépés

Mikor már tiszta a lé, tegyük bele a Knorr füstölt hús ízesítő kockákat is. Figyeljünk a csülökhús sósságára. Ha sós nagyon, előtte áztassuk ki hideg vízben. Főzzük tovább kb. 20 percig.

3. lépés

Tegyük bele a lemosott savanyú káposztát és főzzük további fél órát. Közben ellenőrizzük a hús puhulását.

4. lépés

Ezután mossuk le a konzerv babot és adjuk a leveshez. Főzzük további 5 percig.

5. lépés

Ezalatt kacsazsírból, lisztből és piros paprikából készítsünk egy paparikás rántást. A levesből kimert lével keverjük simára és öntsük a leveshez. Reszeljünk a levesbe 2 gerezd fokhagymát. Főzzük további 5 percig készre, hogy kicsit besűrűsödjön a levesünk és elmenjen a liszt íze.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem