Feltöltve:

Káposztás lepény

timer 35
mood Könnyű
person 5 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

víz1 dl
tojás2 darab
olaj6 evőkanál
liszt9 dekagramm
joghurt1 darab
Kolozsvári szalonna8 dekagramm
Knorr Házias Zöldség Levesalap1 darab
fejes káposzta30 dekagramm

Káposztás lepény a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szalonnát vágjuk apró kockára és 1 ek olajon, lassú tűzön olvasszuk ki, kicsit pirítsuk.

2. lépés

Eközben a káposztát reszeljük le a reszelő nagylyukú oldalán. Adjuk a szalonnához, dobjuk hozzá a Knorr Házias Levesalapot és időnként megkeverve, lassú tűzön pároljuk 3-4 percig (az erősebb ízek kedvelői fűszerezhetik frissen őrölt borssal is).

3. lépés

Eközben a tojásokat keverjük ki a joghurttal és a vízzel, adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre, hogy kissé sűrűbb, palacsintatészta jellegű anyagot kapjunk. Hagyjuk állni, amíg a szalonnás káposzta is hűl egy kicsit. Ha a káposzta már csak kézmeleg, keverjük a tésztához.

4. lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék 4-5 ek olajat, és merőkanállal, kis lepényeket formálva, tegyünk az olajba a masszából. Közepes lángon süssük az egyik oldalát kb. 3-4 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük legalább 3 percig. További forgatással, ízlés szerint, süthetjük pirosabbra vagy halványabbra.
Tipp: tálaláskor kínáljunk mellé tejfölt vagy joghurtot.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem