Káposztás lángos
Káposztás lángos
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • só - 1 evőkanál
  • káposzta - 1 darab
  • élesztő - 6 dekagramm
  • langyos tej - 4 dl
  • kenyérliszt - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Futtassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kis cukor hozzáadásával.
  2. Tegyük a lisztet egy nagy keverőtálba. Csináljunk a közepébe egy lyukat, ebbe öntsük a felfutott kovászt. Szórjuk meg sóval, öntsük hozzá a többi langyos tejet is, egy evőkanál olajat és dagasszuk meg alaposan. A tésztának lágyabbnak kell lennie, mint a kenyér-, vagy pizzatésztának.
  3. Majd takarjuk le egy konyharuhával, és tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 1 órát.
  4. Míg kel a tészta, készítsük el a tölteléket. A káposztát reszeljük le és szórjuk meg kb. 2 kiskanál Delikáttal. Hagyjuk így kb. negyed órát. Majd csavarjuk ki és forró margarinon pároljuk meg. Időnként kevergetve, pároljuk halvány barnára, mint mikor káposztás tésztát készítünk. Ha kész, szórjuk meg jól frissen őrölt fekete borssal. tegyük félre hűlni.
  5. Ha megkelt a tészta, készítsünk belőle 14-15 gombócot, a kezünket beolajozva, így nem fog ragadni a tészta.Húzogassuk ki a kezünkkel kerek formákra. Majd tegyük bele a tölteléket elosztva. hajtsuk be és jól nyomkodjuk össze. Forró olajban süssük ki, majd tálalás előtt jól csöpögtessük le az olajtól.