Káposztás béles recept.
A káposztát lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk kb. 5 percet. Addig összeállítjuk a tésztát. A hozzávalókat tálba tesszük és jól gyúrható tésztát készítünk belőle. Pihentetni hagyjuk amíg a káposztát lepirítjuk. Ehhez bő olajat rakunk egy lábosba és egy csapott evőkanál cukrot karamellizálunk benne, majd azonnal rárakjuk a kinyomkodott káposztát. Borsozzuk és lassú tűzön megpároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Amíg hűl, addig a tésztát kinyújtjuk (kb. 2 mm.) és a káposztát csíkokként rákenve, kettőt hajtva megtöltjük, majd 10 cm nagyságúra vágjuk őket. Rama margarinnal kikent tepsibe rakjuk a béleseket, megkenjük tojással és 180 fokos sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha úgy látjuk félidőben vagyunk, akkor fordítsuk meg őket. Majd ha kihűlt tálaljuk, akár tejföllel, de anélkül is finom.