Káposztás béles recept.
Reszeljük le a káposztát, sózzuk, és keverjük össze, majd tegyük félre 1/2 órára
A liszthez tegyünk sót és a margarint majd morzsoljuk össze, és apránként adjunk hozzá vizet annyit amivel könnyen nyújtható tésztát kapunk.
Nyomkodjuk ki a káposzta levét, majd az olajon pároljuk meg, közben fűszerezzük (cukor, bors) s amikor megpárolódott adjunk hozzá egy fél teáskanál őrölt paprikát .
Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm-es téglalappá, a tölteléket osszuk el a tésztán és a tejföl oszlassuk szét a tetején. Ezután egyik oldalán elkezdjük feltekerni. Ha úgy könnyebb, megfelezhetjük a tésztát és két kisebb rudat hajtsunk fel.
Feldaraboljuk és előmelegített sütőben, 180 C hőfokon, kiolajozott tepsiben aranybarnára sütjük 40 perc alatt.