tejföl | 4 dl |
---|---|
vöröshagyma | 4 darab |
füstölt szalonna | 10 dekagramm |
savanyú káposzta | 1 kilogramm |
burgonya | 1 kilogramm |
füstölt húsos szalonna | 30 dekagramm |
füstölt kolbász | 15 dekagramm |
Delikát ételízesítő | 3 evőkanál |
kapor | 1 csokor |
fokhagyma | 1 darab |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
őrölt bors | 1 teáskanál |
sertéscomb | 1 kilogramm |
őrölt pirospaprika | 2 evőkanál |
fejtett bab | 80 dekagramm |
mangalica zsír | 1 evőkanál |
édes paprikakrém | 3 evőkanál |
csombor ág | 2 darab |
füstölt combhús | 30 dekagramm |
Káposztás-babos gulyás recept.
A hozzávalókat előkészítjük. A sertéscombot és a füstölt combhúst felkockázzuk. A füstölt húsos kolbászt felkarikázzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát.
Ha megpirul hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a füstölt combhúst, ízesítjük a sóval, őrölt borssal, csomborral, kaporral, őrölt köménnyel és a Piros arany krémmel. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel és az őrölt piros paprikával.