Káposztapogácsák aranypanírban
Káposztapogácsák aranypanírban
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 6 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • fehér káposzta - 1 darab
  • tejföl 20%-os - 150 milliliter

Elkészítés:

  1. A káposzta felső leveleit szedjük le és dobjuk ki. Daraboljuk 6 részre a káposztát és vágjuk ki a kemény részeket.
  2. Főzzük félpuhára lobogó vízben, melybe előzőleg beletettük a Knorr Marhahúsleves-kockákat. Ezután a káposztát csepegtessük le, hűtsük ki és nyomkodjuk ki a maradék vizet belőle.
  3. A káposztaadagokat formázzuk ovális pogácsa formára. Panírozzuk be tojásba és zsemlemorzsába.
  4. A káposztapogácsákat süssük olajon 3-4 percig, mindkét oldalukon, hogy a panír aranybarna és ropogós legyen. A sütés vége felé adjuk hozzá a margarint, ami felhabzik, de kíváló színt és ízt fog adni. Ezután tegyük a pogácsákat papírtörölközőre, így leitatva a felesleges olajat.
  5. A tejfölt keverjük el citromlével. Pihentessük 10 percig, hogy besűrüsödjön. Hidegen tálaljuk a forró káposztapogácsákhoz.