Káposztaleves
Káposztaleves
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • póréhagyma - 150 gramm
  • petrezselyemgyökér - 100 gramm
  • sárgarépa - 150 gramm
  • fehér káposzta - 750 gramm
  • Delikát ételízesítő - 1,5 evőkanál
  • kurkuma - 2 teáskanál
  • chili - 1 csipetnyi
  • Olaj - 2 evőkanál
  • Bors - 1 csipetnyi
  • apróra vágott petrezselyem - 1 adag

Elkészítés:

  1. A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel.
  2. Tisztítsuk meg a póréhagymát és vágjuk karikára.
  3. Hámozzuk meg a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, majd vágjuk apró kockákra.
  4. Vágjuk csíkokra a fehér káposztát.
  5. A zöldségeket egy nagy serpenyőben forró olajban kb. 5 percig sütjük.
  6. Adjunk hozzá Delikát ételízesítőt és kurkumát, majd forraljuk fel.
  7. Fedjük le és közepes lángon főzzük 30 percig.
  8. A végén borssal ízesíthetjük.
  9. Séf tipp: Tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel. És fűszerezzük egy csipetnyi chilivel.