Káposzta saláta
Káposzta saláta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 dl
  • paradicsom - 20 dekagramm
  • vöröshagyma - 15 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • uborka - 20 dekagramm
  • babérlevél - 3 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • paprika - 20 dekagramm
  • só - 5 dekagramm
  • káposzta - 50 dekagramm
  • ecet - dl

Elkészítés:

  1. A káposztát vékonyan felszeleteljük.
  2. Beletesszük egy tálba.
  3. Majd ugyan így vékonyra felszeleteljük a paprikát, paradicsomot, vöröshagymát, fokhagymát.
  4. Ezeket is hozzáadjuk a káposztához.
  5. Elkészítjük a levét: A vizet feltesszük forralni a sóval, cukorral, ecettel, borssal, köménnyel és a babérlevéllel. Amikor felforrt akkor leöntjük a zöldségeket, jól összeforgatjuk és hűvös helyre kitesszük egy napra, hogy az ízek össze érjenek.