Kaporfőzelék
Kaporfőzelék
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 5 dl
  • tojás - 1 darab
  • tej - 3 dl
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • kapor - 1 csokor
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Jó sok kaprot a vastag szárától megtisztítunk. A kis kaporleveleket sós vízben feltesszük főni, annyiban, amennyi ellepi.
  2. Leszűrjük, de egy kis főzőlevet felfogunk, amivel aztán összeturmixoljuk a kaporleveleket.
  3. A meleg margarinra rádobjuk a préselt fokhagymát, majd amikor összeesett, meghintjük liszttel és ráöntjük a kaporturmixot. Felöntjük annyi tejjel, amennyire hígra szeretnénk a főzeléket.
  4. Üthetünk bele egy tojást, amit elkeverünk benne. Ha besűrűsödött, lekapcsoljuk és tálalhatjuk is.