Kanonok lepény recept.
A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, 20 dkg porcukrot, csipet sót, a sütőport, vaníliás cukrot, majd beleütünk 2 db tojást, hozzáadjuk a tejfölt, s a tésztát jól összedolgozzuk. A tésztát kétfelé vesszük (az egyik fele egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül alulra), a nagyobbik felét kinyújtjuk, és kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, majd a tésztát megkenjük lekvárral. A darált dióból egy kicsit félreteszünk, (ez majd a tészta tetejére kerül) a többit elkeverjük 15 dkg porcukorral, amit egyenletesen a lekváros tésztára szórunk. A tészta másik - kisebbik - felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele a süteményt. A tetejét villával megszurkáljuk, tojással megkenjük, majd meghintjük darált dióval. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 percig sütjük.