Feltöltve:

Kalóz torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé

Töltelék

baracklekvár7 evőkanál
darált keksz50 dekagramm
porcukor25 dekagramm
olvasztott Rama20 dekagramm
kakaó6 evőkanál
rum8 evőkanál

Tészta

tojás6 darab
porcukor20 dekagramm
étolaj1 dl
meleg víz1 dl
kakaó4 evőkanál
liszt4 evőkanál

Bevonat

cukor3 evőkanál
étcsoki1 tábla
mogyorókrém2 evőkanál
csokis pudingpor1 csomag
tej4 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütő előmelegítjük 160°-ra, a tortaformát Ramával kikenjük. Tészta: a 3 tojássárgát kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a kakaót, valamint a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztába keverjük. Kb. 20 percig sütjük (légkeveréses sütőben). Töltelék: a hozzávalókat egy nagyobb tálban összegyúrjuk. Kevés tejet adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni. Bevonat: megfőzzük a pudingot a 4 dl tejjel, majd belekeverjük a mogyorókrémet és hagyjuk kihűlni. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a kakaós masszát. Ezután a másik lapra is lekvárt kenünk, és ráfordítjuk a masszára. Az egészet bevonjuk a mogyorókrémes pudinggal. Díszítésképpen a bevonat egy részéből körbe halmokat nyomunk habnyomóval és megszórjuk őket csokidarával. Olvasztott csokiból mintát nyomunk a közepére. 2 órára a hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem