1. lépés
A sütő előmelegítjük 160°-ra, a tortaformát Ramával kikenjük. Tészta: a 3 tojássárgát kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a kakaót, valamint a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztába keverjük. Kb. 20 percig sütjük (légkeveréses sütőben). Töltelék: a hozzávalókat egy nagyobb tálban összegyúrjuk. Kevés tejet adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni. Bevonat: megfőzzük a pudingot a 4 dl tejjel, majd belekeverjük a mogyorókrémet és hagyjuk kihűlni. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd 2 lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a kakaós masszát. Ezután a másik lapra is lekvárt kenünk, és ráfordítjuk a masszára. Az egészet bevonjuk a mogyorókrémes pudinggal. Díszítésképpen a bevonat egy részéből körbe halmokat nyomunk habnyomóval és megszórjuk őket csokidarával. Olvasztott csokiból mintát nyomunk a közepére. 2 órára a hűtőbe tesszük.
Hozzászólások