Feltöltve:

Kalocsai torta

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál

Gesztenyekrém

gesztenyemassza50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Fehér és piros fondant

fehér fondant0.5 kilogramm
fondant (piros)15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét felverem habbá, belekeverem a cukrot és a tojások sárgáját, majd óvatosan fakanállal a sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverem. Egy 23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm.

2. lépés

A gesztenyekrém hozzávalót géppel alaposan kihabosítom.

3. lépés

A piskótát ha kihűlt, 3 lapra vágom és a krémmel egyenletesen megkenem úgy, hogy a torta tetejére és a szélére is jusson. Berakom a hűtőbe, amíg a kalocsai mintát megfestem.

4. lépés

Kinyújtom a fehér fondant és a tortaforma méretének megfelelő kőrt kivágok. A kalocsai mintát szabad kézzel megrajzolom és a megfelelő színekkel (világoskék, rózsaszín, piros, és zöld) kiszínezem. A maradékot átgyúrom és kinyújtás után a tortát bevonom vele.

5. lépés

Egy kevés piros fondant masszát nagyon vékonyra kisodrok és a körre szegélyként rárakom. Amikor kész, a torta tetejére nagyon óvatosan ráhelyezem a festet lapot. Díszítésnek selyem szalagot is lehet rárakni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem