Feltöltve:

Kalocsai torta

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor2 kávéskanál

Gesztenyekrém

gesztenyemassza50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Fehér és piros fondant

fehér fondant0.5 kilogramm
fondant (piros)15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások fehérjéjét felverem habbá, belekeverem a cukrot és a tojások sárgáját, majd óvatosan fakanállal a sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverem. Egy 23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm.

  2. 2. lépés

    A gesztenyekrém hozzávalót géppel alaposan kihabosítom.

  3. 3. lépés

    A piskótát ha kihűlt, 3 lapra vágom és a krémmel egyenletesen megkenem úgy, hogy a torta tetejére és a szélére is jusson. Berakom a hűtőbe, amíg a kalocsai mintát megfestem.

  4. 4. lépés

    Kinyújtom a fehér fondant és a tortaforma méretének megfelelő kőrt kivágok. A kalocsai mintát szabad kézzel megrajzolom és a megfelelő színekkel (világoskék, rózsaszín, piros, és zöld) kiszínezem. A maradékot átgyúrom és kinyújtás után a tortát bevonom vele.

  5. 5. lépés

    Egy kevés piros fondant masszát nagyon vékonyra kisodrok és a körre szegélyként rárakom. Amikor kész, a torta tetejére nagyon óvatosan ráhelyezem a festet lapot. Díszítésnek selyem szalagot is lehet rárakni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem