Kalocsai sertésborda
Kalocsai sertésborda
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 5 dekagramm
  • sertéskaraj - 40 dekagramm
  • zöldpaprika - 20 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill - 1 evőkanál
  • virsli - 10 dekagramm
  • császár szalonna - 15 dekagramm
  • piropsparika - 3 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst fűszerezzük a KNORR grill fűszerkeverékkel paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalát megsütjük és melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Ekkor beletesszük a karikára vágott virslit majd a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult paprikával meghintjük és 3-4 percig tovább főzzük, ha kell vízzel hígítjuk és után ízesítünk KNORR delikát 8 ételízesítővel. Tálaláskor a húsra halmozzuk a ragut.