Kaliforniai csirkemell saláta
Kaliforniai csirkemell saláta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • csirkemell filé - 50 dekagramm
  • olívaolaj - 1 dl
  • narancs - 2 darab
  • bagett - 1 darab
  • szárított bazsalikom - csipetnyi
  • koktélparadicsom - 10 dekagramm
  • Knorr Zöldfűszeres Salátaöntet por - 1 csomag
  • saláta mix - 30 dekagramm
  • Globus Mustár tubus - 1 evőkanál
  • retek - 10 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Az előkészített melleket pácoljuk be a Knorr Fűszerkeverékkel, majd felhevített olívaolajon pirítsuk meg és süssük készre 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt. Ha elkészült, felhasználásig pihentessük.
  2. Közben a bagettet vágjuk széles, ferde szeletekre. A margarinnal kenjük meg a bagett szeleteket, majd szórjuk meg szárított bazsalikommal. Pirítsuk meg pár perc alatt 180 fokos sütőben.
  3. Egy éles késsel vágjuk le a narancsok héját, majd óvatos mozdulatokkal filézzük ki a narancs gerezdeket. Gyűjtsük össze egy edényben a kifolyó levét.
  4. A zöldségeket daraboljuk fel.
  5. A saláta mixet keverjük össze a narancsdarabokkal, paradicsomokkal és retekkel. A Knorr salátaöntetet keverjük össze a narancslével és olívaolajjal. A végén ízesítsük Globus mustárral.
  6. A csirkét vágjuk vékony szeletekre és terítsük szét a tányéron. A tetejére tegyük a salátát. Az egészet öntsük le az öntettel és tálaljuk a fűszeres pirítóssal.