Feltöltve:

Kalács négyes fonattal

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kalács lekenéséhez

tojássárgája2 darab
tojás1 egész

A diós krémhez

tej0.5 dl
porcukor5 dekagramm
dió20 dekagramm

A kalács tésztájához

tojássárgája4 darab
tej5 dl
1 dekagramm
élesztő4 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
liszt1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Jól kidolgozott kelt tésztát dagasztunk a szokásos módon a hozzávalókból. Letakarva pihentetjük. Megdaráljuk a diót, és a tejjel, cukorral krémet főzünk belőle. Ha már duplájára kelt a tészta, 4 részre osztjuk, és mindegyikből kétarasznyi hurkát sodrunk.

  2. 2. lépés

    A tésztacsíkokon végig kis árkot vájunk kézzel, és ebbe kanalazzuk a tölteléket. Ügyesen osszuk el, hogy mind a 4 csíkba egyformán jusson. A csíkok széleit hosszában, óvatosan összenyomkodjuk, és megcsavarjuk a tésztahurkákat.

  3. 3. lépés

    A 4-es fonathoz összelapítjuk a hurkák végét, és alaposan összedolgozzuk, majd elkezdjük a fonást, laza maradjon a fonat, legyen helye a tésztának, hiszen kelés és sütés közben meg fog nőni.

  4. 4. lépés

    Kenjük meg tojással a készre font kalácsot. Újabb fél óra kelesztés után, ismét megkenjük, majd 160 fokos sütőben, 25 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem