Kakukkfüves bableves a Levesek kategóriában
Áztassuk be éjszakára, majd másnap szűrjük le a babot és öblítsük át hideg vízzel. Tegyük lábasba, öntsünk hozzá kb. 1.5 liter vizet, és főzzük majdnem puhára.
Közben kockázzuk fel a megpucolt répát, hagymát és a burgonyát. Mielőtt a bab teljesen megpuhul, adjuk a leveshez a zöldségeket. Főzzük az egészet puhára.
Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük fel fokozatosan a tejjel, keverjük simára. Majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Adjuk a tejes rántást a leveshez, és lassú tűzön forraljuk 25 percig.
Ízesítsük a levest ecettel, cukorral, zúzott fokhagymával és sóval. Csipkedjük le a kakukkfű leveleit, és ezt is adjuk a leveshez.Forraljuk össze még egyszer, és azonnal tálaljuk.