Kakaspörkölt kapros, túrós nokedlivel
Kakaspörkölt kapros, túrós nokedlivel
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 3 darab
  • vöröshagyma - 4 darab
  • tojás - 4 darab
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • liszt - kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • kapor - 1 csokor
  • túró - 25 dekagramm
  • paprika - 2 darab
  • só - 1 teáskanál
  • pirospaprika - 2 evőkanál
  • kakasszárny - 4 darab
  • kakascomb - 4 darab

Elkészítés:

  1. Egy edénybe beleöntjük az olajat. Apróra vágjuk a hagymát és jól megpirítjuk, közben 1 paprikát és két paradicsomot apróra vágunk és azt is megpirítjuk a hagymával. Rátesszük az őrölt paprikát, felöntjük 1 dl vízzel, belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk a Delikáttal, összekeverjük és beletesszük a húsokat. Ha szükséges, öntünk rá még egy kis vizet. A félbevágott paradicsomot és paprikát is beletesszük. Fedő alatt közepes lángon főzzük, néha megkeverjük, mindaddig öntök rá egy kis vizet, amíg a húsok meg nem puhulnak, kb 1,5 óra.
  2. Amikor a hús már majdnem kész egy nagy edényben felteszünk bőven vizet forrni, olajat, sót teszünk a vízbe. A tojásokat felverjük sóval és egy kis olajjal, majd a liszttel összedolgozzuk. Vágódeszkán késsel beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe, ha kész(ha feljöttek a vízre még 1-2 percig főni hagyjuk), leszűrjük, leöblítjük. Tálaláskor rátesszük a túrót és a kaprot.