Kakaspörkölt kapros, túrós nokedlivel a Főételek kategóriában
Egy edénybe beleöntjük az olajat. Apróra vágjuk a hagymát és jól megpirítjuk, közben 1 paprikát és két paradicsomot apróra vágunk és azt is megpirítjuk a hagymával. Rátesszük az őrölt paprikát, felöntjük 1 dl vízzel, belenyomjuk a fokhagymát, megszórjuk a Delikáttal, összekeverjük és beletesszük a húsokat. Ha szükséges, öntünk rá még egy kis vizet. A félbevágott paradicsomot és paprikát is beletesszük. Fedő alatt közepes lángon főzzük, néha megkeverjük, mindaddig öntök rá egy kis vizet, amíg a húsok meg nem puhulnak, kb 1,5 óra.
Amikor a hús már majdnem kész egy nagy edényben felteszünk bőven vizet forrni, olajat, sót teszünk a vízbe. A tojásokat felverjük sóval és egy kis olajjal, majd a liszttel összedolgozzuk. Vágódeszkán késsel beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe, ha kész(ha feljöttek a vízre még 1-2 percig főni hagyjuk), leszűrjük, leöblítjük. Tálaláskor rátesszük a túrót és a kaprot.