Kakaóvajas szűzérmetallérok sajtos polentával grillezve, zabpelyhes parajszószágyon, sült baconnel a Főételek kategóriában
A sajtot lereszeljük. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben, vagy pizzasütőben és hagyjuk kihűlni. Közben a spenótot megpároljuk egy pici olaj és víz keverékén, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy a kompaktgrillt kikenjük vékonyan olajjal és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, a kakaóvajba forgatjuk és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Amikor készen van frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.