Feltöltve:

Kakaós, tejszínhabos szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tejszínes krém

folyékony méz1 evőkanál
vaniliaaroma0.5 kávéskanál
zselatin, vagy 1 csomag zseléfix1 evőkanál
növényi tejszín5 dl

Bevonat

porcukor1 evőkanál
víz1 evőkanál
olaj3 evőkanál
Ráma10 dekagramm
étcsokoládé20 dekagramm

Csokoládés krém

olaj2 evőkanál
víz1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
csokoládé15 dekagramm

Tészta

cukor6 kupica
1 csipetnyi
őrölt fahéj1 kávéskanál
sütőpor1 csomag
meleg víz6 evőkanál
tojás6 darab
liszt6 evőkanál
keserű kakaópor2 csapott evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kell kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön-külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

  2. 2. lépés

    Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, majd apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet is. A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

  3. 3. lépés

    A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról.

  4. 4. lépés

    Öntsük rá a masszát, de ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el. Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

  5. 5. lépés

    A krém hozzávalóit felezzük el és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe és 5-10 percig hagyjuk állni, amíg megduzzad. Lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

  6. 6. lépés

    Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg. Lassan csorgassuk bele a mézet és verjünk kemény habot belőle.

  7. 7. lépés

    Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen simítsuk rá és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen) és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a Ramát és az olajat, majd jó alaposan keverjük el, amíg egyneművé nem válik.

  8. 8. lépés

    Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre és ismét tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermedt, keverjük ki a tejszín másik felét és azt is kenjük rá.

  9. 9. lépés

    Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vontunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1