liszt | 4 dekagramm |
étkezési keményítő | 3 dekagramm |
cukor | 4 evőkanál |
kakaó | 1.5 evőkanál |
mascarpone sajt | 25 dekagramm |
fehér zselatin | 2 lap |
sovány túró | 15 dekagramm |
mandulalikőr | 1 evőkanál |
tojásfehérje | 3 darab |
tojássárgája | 1 darab |
cukor | 2 evőkanál |
kakaó | 1 darab |
sütőpapír | 1 darab |
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 24x24 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjéket habbá verjük, a tojássárgát 2 evőkanál cukorral habosra keverjük.
A lisztet, az étkezési keményítőt és a 1 1/2 evőkanál kakaót összekeverjük és a krémbe szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát a sütőpapírra kenjük. Sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt, majd a tésztát 8 négyzetre vágjuk.
A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral. A túrót szitán áttörjük és azt is hozzákeverjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük, mandulalikőrben feloldjuk és a mascarponéhoz adjuk.
A krém háromnegyedét rákenjük a négyzetek felére, majd a többi négyzettel beborítjuk. Erre kenjük rá a maradék krémet.
30 percre hideg helyre tesszük, végül kakaóval megszórjuk.
Hozzászólások