Feltöltve:

Kakaós püspökkenyér

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

mazsola10 dekagramm
mandula15 dekagramm
csokoládé5 dekagramm
liszt20 dekagramm
tojás7 darab
porcukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 csomag
kakaó7 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mazsolát megmossuk, kb. 30 percre vízbe áztatjuk, utána apróra vágjuk. A mandulát nem túl apróra vagdaljuk, a csokoládét apró darabokra tördeljük. A mazsolát és a mandulát összekeverjük 2 evőkanál liszttel, így nem szállnak le a massza aljára. A tojásokat legalább 20 percig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A maradék lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és apránként a tojásos masszába dolgozzuk. Lazán beleforgatjuk a mazsolás keveréket és a csokoládét. A sütőt 160°C-ra előmelegítjük. Ramával kikenünk és kilisztezünk egy őzgerincformát, majd beleszedjük-belesimítjuk a masszát. A sütőben körülbelül 50 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. 10 percig a formában pihentetjük, ezután rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem