Feltöltve:

Kakaós piskótacsillag

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

liszt17 dekagramm
cukor10 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin3.5 dekagramm
tojás5 darab
vaníliás cukor1 csomag
kakaó5 evőkanál

A krémhez

gesztenyepüré25 dekagramm
rum1 darab
kakaó1 evőkanál
vaj vagy sütőmargarin2.5 dekagramm
cukor1 evőkanál

A díszítéshez

keserű kakaópor1 kevés
marcipán15 dekagramm
ezüst színű díszcukorka1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjunk hozzá 15 dkg lisztet, 2,5 dkg olvasztott vajat vagy sütőmargarint, a vaníliás cukrot, majd keverjük hozzá a kakaót. Verjük kemény habbá a fehérjét, dolgozzuk a masszához, és öntsük egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett, csillag alakú formába. Süssük 180 fokon 35 percig, majd hagyjuk a kikapcsolt sütőben még 5 percig. Amikor kihűlt, vágjuk két lapra. A krémhez olvasszuk meg a cukrot 3 evőkanál víz és 4 evőkanál rum keverékében, és locsoljuk meg vele a piskótát. Keverjük össze a gesztenyepürét a vajjal vagy sütőmargarinnal, egy evőkanál rummal, és a kakaóval. 10 percre tegyük fagyasztóba, majd kenjük a piskótára. Szórjuk meg kakaóval, és díszítsük a marcipánból kivágott csillagokkal. Végezetül a csillagok között szórjuk meg az ezüst színű díszcukorkákkal. Ha nem sikerül ezüst színű díszcukrokat beszereznünk, el is hagyhatjuk, anélkül is dekoratív tortát kapunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem