Kakaós pillangó
Kakaós pillangó
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őrölt kardamom - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • liszt - 35 dekagramm
  • tojássárgája - 1 darab
  • tojás - 1 egész
  • Ráma - 8 dekagramm
  • szárított élesztő - 1 csomag
  • cukor - 3 evőkanál
  • tej - 1.25 dl

Tetejére

  • tojássárga - 1 darab
  • jégcukor vagy kristálycukor - 1 kevés

Kakaós töltelék

  • fahéj - 1 teáskanál
  • rumaroma - 1 teáskanál
  • kakaó - 2 teáskanál
  • porcukor - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • puha Rama - 4 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom. Letakarva hűtőbe teszem, 1 óra alatt duplájára kelesztem. Ezalatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit, és a hűtőbe teszem. A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. A tekercset a képen látható módon felszeletelem. A trapézok szárai ne legyenek túl tompa szögűek. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomom. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni. Tetejüket megkenem tojássárgával, és megszórom kristálycukorral. 15 percet kelesztem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom hűlni. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.