Feltöltve:

Kakaós pillangó

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

őrölt kardamom1 teáskanál
1 csipetnyi
liszt35 dekagramm
tojássárgája1 darab
tojás1 egész
Ráma8 dekagramm
szárított élesztő1 csomag
cukor3 evőkanál
tej1.25 dl

Tetejére

tojássárga1 darab
jégcukor vagy kristálycukor1 kevés

Kakaós töltelék

fahéj1 teáskanál
rumaroma1 teáskanál
kakaó2 teáskanál
porcukor3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
puha Rama4 dekagramm

Kakaós pillangó a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel, addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom. Letakarva hűtőbe teszem, 1 óra alatt duplájára kelesztem. Ezalatt habosra keverem a töltelék hozzávalóit, és a hűtőbe teszem. A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. A tekercset a képen látható módon felszeletelem. A trapézok szárai ne legyenek túl tompa szögűek. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomom. A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni. Tetejüket megkenem tojássárgával, és megszórom kristálycukorral. 15 percet kelesztem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm. Rácson hagyom hűlni. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem