Feltöltve:

Kakaós krémes

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
porcukor6 evőkanál
víz3 evőkanál
tojás3 darab

Máz

Ráma10 dekagramm
tej6 evőkanál
keserű kakaópor2.5 evőkanál
porcukor20 dekagramm

krem

vaníliás cukor2 csomag
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
finomliszt3 púpos evőkanál
tej5 dl

Tészta

liszt30 dekagramm
tej2 evőkanál
keserű kakaópor2 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
tojás2 darab
Ráma10 dekagramm
porcukor8 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de csak annyi tejjel, hogy ne legyen túl kemény. Kettévesszük, és nagy tepsiben, sütőpapíron, 175 fokon 10 perc alatt megsütjük mind a kettőt. Amikor kihűlt, kemény lesz, de majd a krémtől megpuhul. A piskóta hozzávalóiból a hagyományos módon piskótát készítünk, először a tojásfehérjét verjük fel, majd a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel, azután mehet bele a sütőporos liszt, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Sütőpapíros nagy tepsiben, 180 fokon 13 perc alatt megsütjük. Az összes tésztát mindig ugyanakkorra tesibe süssük. A krémhez 4 dl tejet felrakunk forrni, a másik 1 dl-vel kikeverjük a lisztet, majd a forrásban lévő tejhez keverjük. Időnként kevergetve kihűtjük. A Ramát habosra keverjük először magában, majd a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. A mázhoz valókat kikeverjük, és majd a süti tetejére kenjük. A cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverünk 10 dkg Ramát. Az összeállításnál legalulra kakaós lap kerül, ezt megkenjük a krém felével, erre jön a piskóta, majd a maradék krém, kakaós lap, és rá a csokimáz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem