Kakaós kevert extrákkal
Kakaós kevert extrákkal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • kristálycukor - 18 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • liszt - 30 dekagramm
    • tej (2x1,2 dl) - 2.4 dl
    • étolaj - 0.8 dl
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukrozatlan kakaópor - 2 evőkanál

    Extra

    • alma - 1 darab
    • dió, vagy mazsola vagy 6 db darabokra tört háztartási keksz - 1 marék

    Bevonat

    • kakaópor - 3 evőkanál
    • cukor - 4 evőkanál
    • víz - 1 darab
    • Ráma - 1 diónyi

    Elkészítés:

    1. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
    2. Az almát kis kockákra vágjuk, a diót darabosra aprítjuk és a kakaós tésztába keverjük.
    3. Kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. Mikor már majdnem kész, 1,2 dl tejben elkeverünk 6 ek kristálycukrot, a tepsit kihúzzuk a sütőből és rákanalazzuk a forró, cukros tejet. Még kb. 5 percig sütjük.
    4. Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amíg még folyékony, beleszórjuk a díszítőanyagot.