Feltöltve:

Kakaós kalács teljes kiőrlésű lisztből

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

teljes kiőrlésű búzaliszt30 dekagramm
Ráma5 dekagramm
nádcukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
1 csipetnyi
vaníliás cukor, vagy 1 vaníliaaroma1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
nádcukor az élesztő felfuttatásához1 evőkanál
tojás2 darab

Kakaós töltelékhez

Ráma12 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
nádcukor5 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, közben a lisztet összemorzsoljuk a Ramával, majd beletesszük a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citrom héját és az élesztőt a tejet.

2. lépés

Jól összedolgozzuk, dagasztjuk egy kicsit. Ha kicsit lágy lenne, akkor tönkölylisztet teszünk még hozzá. Amikor már jól összedolgoztuk, letakarjuk konyharuhával és sütőben 50 fokon fél óráig, ha kell 1 óráig kelesztjük.

3. lépés

Amíg kel, addig megcsináljuk a tölteléket. A Ramát felolvasztjuk, hozzátesszük a kakaót és a cukrot, majd robotgéppel jól felverjük és félretesszük.

4. lépés

Amikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik részt kinyújtjuk téglalap nagyságúra és megkenjük a félretett csokis töltelékkel. Mindegyiket feltekerjük, majd összefonjuk őket.

5. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percet pihentetjük. Mielőtt sütőbe tennénk, egy tojást felverünk és bekenjük a tetejét vele.

6. lépés

Előmelegített sütőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem