Feltöltve:

Kakaós gömb

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

finomliszt25 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
1 csipetnyi
vaj vagy sütőmargarin12.5 dekagramm
víz2.5 dl
csokoládéforgács1 darab
fehér csokoládé5 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
kókuszreszelék5 dekagramm
tojás5 darab

Vaníliás hab

tejszín3 dl
porcukor1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Csokoládés hab

tejszín3 dl
porcukor1 evőkanál
kakaópor2 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy edényben felforraljuk a vizet a vajjal vagy sütőmargarinnal, a sóval meg a cukorral, azután levesszük a tűzről. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal alaposan kikeverjük. Ezután egyenként hozzákeverünk 4 tojást, és simára eldogozzuk. A tésztát nyomózsákba töltjük, és kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe kis gömböket nyomunk. Ezeket megkenjük felvert tojással, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, a sütemények tetejét megmártjuk benne, majd rögtön megszórjuk reszelt kókusszal. A csokoládés habbal megtöltjük a gömböket, de ezeket olvasztott fehér csokoládéba és csokiforgácsba forgatjuk. A vaníliás habhoz a tejszínt a porcukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a krémet nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a kettévágott gömböket. A kakaós krémet hasonlóképpen készítjük el, a kakaót óvatosan a tejszínhabba keverjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem