Kakaós fonottka
Kakaós fonottka
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 60 dekagramm
    • tej - 3 dl
    • tojássárgája - 2 darab
    • cukor - 6 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • só - 1 darab
    • élesztő - 0.5 csomag

    Töltelék

    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • cukor, lehet több is, ízlés szerint - 5 dekagramm
    • fahéj - 1 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. Felfuttatom az élesztőt a tejben egy kevés cukorral.
    2. Dagasztógépbe öntöm a felfutott élesztőt, majd a lisztet, a cukrot, a tojássárgát, a sót. Elindítom a dagasztó programot és 5-10 perc múlva az olvasztott Ramát is hozzáöntöm.
    3. A megkelt tésztát 3 részre veszem, kinyújtom egyenként és megkenem kakaó-margarin, valamint cukor-fahéj keverékével.
    4. Feltekerem és 3 ágban megfonom, majd lekenem tojássárgával és várok még fél órát. 180 fokon megsütöm 40 perc alatt.