Kakaós csiga
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • csokoládé
  • puding (bármilyen ízű)

Tetejére

  • Ráma - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl

Töltelék

  • cukor - 15 dekagramm
  • kakaópor - 10 dekagramm

-

  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 5 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • Ráma - 25 dekagramm
  • finomliszt - 0.5 kilogramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral simára keverjük és felfuttatjuk. Közben 20 dkg Ramát 10 dkg liszttel összemorzsolunk, téglalap alakúra formázzuk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. A többi lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, cukorral, tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt Ramával. Meleg helyen 40-50 percig kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a Ramás tésztát és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, megint hajtogatjuk. Végül 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és összecsavarjuk mint a rétest. Olvasztott Ramába mártott késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk és fektetve Ramával kikent tepsibe rakjuk. Az oldalukat még megkenjük olvasztott Ramával, tetejét felvert tojással. Forró sütőben sütjük, ha kész, vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk.