Feltöltve:

Kakaós csiga

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor1 evőkanál
kakaópor30 dekagramm
liszt60 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej2 dl
egész tojás2 darab
élesztő5 dekagramm
tejföl1 pohár

Elkészítés

  1. 1. lépés

    60 dkg lisztben elmorzsoljuk a Ramát és közben a 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az élesztő felfut, addig a liszthez hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. Amikor felfutott az élesztő ezt is hozzáadjuk a liszthez és jó alaposan összedolgozzuk. Körülbelül egy órát kelesztjük.

  2. 2. lépés

    Amíg kel, addig a keserű kakaóport összekeverjük 25-30 dkg cukorral, ez lesz a töltelék. Amikor megkelt a tészta kinyújtjuk és megkenjük a tésztát kevés olajjal, majd meghintjük a cukros kakaóval és feltekerjük.

  3. 3. lépés

    4-5 cm-es darabokra felvágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 20-30 perc alatt megsütjük.

  4. 4. lépés

    Közben egyszer meglocsoljuk kb. 2 dl tejjel, amiben van 2-3 csomag vaníliás cukor.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre