liszt | 50 dekagramm |
olvasztott Rama | 8 dekagramm |
kristálycukor | 3 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
élesztő | 4 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
só | 1 kevés |
tej | 2.5 dl |
kakaópor | 2 evőkanál |
kristálycukor | 4 evőkanál |
olaj | 1 darab |
forró tej | 1 dl |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval lehintjük, majd feltekerjük, mint a beiglit. 1 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd még egy kicsit kelesztjük és sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Hozzászólások