Feltöltve:

Kakaós-habos sütemény

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája5 darab
cukor20 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag

A krémhez

Ráma15 dekagramm
cukor20 dekagramm
tej2 dl
liszt2 evőkanál
darált mogyoró10 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
rum0.5 dl

A tetejére

tejszín2 dl
cukor10 dekagramm
csokoládéreszelék1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 10 evőkanál langyos vizet, amivel tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe simítjuk a masszát, és kissé előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel krémet főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a Ramás krémmel, és még hozzákeverjük a mogyorót, a kakaóport és a rumot. Ez a krém kerül a tésztára, majd a hab következik. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a kakaós krémre kenjük. Tetejét csokoládéreszelékkel megszórjuk, fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem