Feltöltve:

Kakaós-diós kalács

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
langyos tej2.8 dl
Rama megolvasztva6 dekagramm
cukor6 dekagramm
1 kávéskanál
friss élesztő2 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tojássárgája1 darab
kakaópor2 evőkanál
tej2 evőkanál

A diós töltelékhez

darált dió15 dekagramm
mazsola3 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej2 evőkanál

A tetejére

tojássárgája1 darab
tej1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókat a 2 evőkanál kakaópor és a 2 evőkanál tej kivételével összegyúrjuk. A töltelék hozzávalóit gázon egy kicsit összemelegítjük. A tésztát lisztezett nyújtólapon félbevágjuk, majd az egyiket kinyújtjuk. Rákenjük az előmelegített diós tölteléket, és hosszú rúdformára feltekerjük. A másik adag tésztába belevegyítjük a kakaóport, a tejet, kinyújtjuk, és rúdformára tekerjük. A két rudat összefonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percig hagyjuk pihenni, majd a tetejét megkenjük a tojássárga és egy evőkanál tej keverékével. Hideg sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütés vége előtt néhány perccel leöntjük az 1 dl langyos vaníliás tejjel, így szép lesz a héja.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem