Feltöltve:

Kakaós csiga (hajtogatott leveles tésztás)

timer 240
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

friss élesztő25 gramm
tej250 milliliter
cukor50 gramm
Rama Vajas Íz300 gramm
liszt500 gramm
1 teáskanál
tojássárgája2 darab

A töltelékhez

Rama Vajas Íz50 gramm
kakaópor80 gramm
cukor250 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 190 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy evőkanál cukorral futtassuk fel. A Rama Vajas Ízből 50 g-ot olvasszunk fel, és tegyünk félre. A többit két ív sűtőpapír között nyújtsuk ki 0,5-1 cm vastag téglalappá, és így becsomagolva tegyük hűtőbe.

  2. 2. lépés

    A lisztet, sót, maradék cukrot tegyük egy nagyobb tálba, és képezzünk egy kis mélyedést a közepébe. Szintén egy külön tálban, keverjük össze a maradék tejet és a tojások sárgáját, majd öntsük bele a szárazanyagokban formált mélyedésbe, a felfuttatott élesztővel együtt. A tésztát gyúrjuk és dagasszuk, egészen addig amíg elválik az edény falától. Csomagoljuk fóliába és tegyük ezt is a hűtőbe, hogy a Rama Vajas Ízzel egyformán hidegre hűljön.

  3. 3. lépés

    A lehűlt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk akkora téglalappá, hogy a vékonyra nyújtott Rama Vajas Íz lap beleférjen. A tészta széleit hajtogassuk rá a margarinra, úgy, hogy az sehol ne lógjon ki, majd óvatosan nyújtsuk ki téglalappá. Képzeletben osszuk fel téglalapunkat háromfelé a hosszabbik oldalánál, és az alsó harmadát a tésztának hajtsuk a középsőre, majd a felső harmadot erre rá, mint egy levelet (szimpla hajtás). Csomagoljuk fóliába, és tegyük fél órára hűtőbe.

  4. 4. lépés

    Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és forgassuk el 90 fokban. Így nyújtsuk ki óvatosan újra téglalappá. A felső és alsó széleket hajtsuk a tészta közepéig, majd hajtsuk egymásra (dupla hajtás). Tegyük fél órára ismét hűtőbe.

  5. 5. lépés

    A fél óra elteltével, ismét fordítsuk el a tésztát 90 fokkal, és nyújtsuk mégegyszer téglalappá, majd hajtogassuk szimplán. Becsomagolva tegyük ismét hűtőbe fél órára.

  6. 6. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát egy 1 cm vastagságú téglalapra, és kenjük meg a félretett olvasztott Rama Vajas Ízzel, majd szórjuk meg a kakaóporral elkevert cukorral, úgy, hogy mindenhol elfedje. A szélén hagyjunk egy keskeny sávot tisztán, így ha feltekerjük, a széle hozzá fog tapadni.

  7. 7. lépés

    A hosszabbik oldalánál tekerjük fel a tésztát, és vágjuk ujjnyi vastag tekercsekre. Ezeket sűtőpapírral bélelt tepsibe tegyük át, és szobahőmérsékleten kelesszük 30-60 percen át.

  8. 8. lépés

    190ºC-os sütőben süssük pirosra kb. 15-20 perc alatt. Ízlés szerint, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem