Feltöltve:

Kakaós-almás szelet

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás2 darab
porcukor25 dekagramm
Ráma15 dekagramm
rum2 evőkanál
alma35 dekagramm
liszt35 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
sütőpor1 csomag

Tetejére

csokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat keverjük krémesre 12,5 dkg porcukorral, a Ramával és a rummal. A fehérjékből verjünk kemény habot a maradék 12,5 dkg cukorral. Forgassuk össze a két masszát, majd dolgozzuk bele a meghámozott, lereszelt almát, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Töltsük a tésztát Egy kikent, kilisztezett, kb. 26 cm-es kapcsos tortaformába és süssük 160°C-os sütőben kb. 50 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni. Közben gőz fölött olvasszuk meg csokoládét és csorgassuk a kihűlt süteményre. Tejszínhabbal kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1