Feltöltve:

Kajszis nosztalgia

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej5 dl
vaníliás pudingpor0.5 csomag
cukor2 evőkanál
tojássárgája1 darab
sárgabarack8 darab
mazsola10 dekagramm
liszt50 dekagramm
cukor5 dekagramm
Ráma15 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tojás1 darab
zsemlemorzsa1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A 2,5 dl tejet a fél cs. vaníliás pudingporral és a cukorral elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgát, és hűlni hagyjuk.

2. lépés

A lisztet, a cukrot összekeverjük, majd a 7,5 dkg Ramával, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva, és az egész tojást beleütve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.

3. lépés

A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot kivesszük. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni.

4. lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék Ramát megolvasztva a tésztára kenjük, és a morzsával meghintjük. A tésztát fölcsavarjuk, majd 16 szeletre vágjuk, és a szeleteket egyenként sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

5. lépés

A közepükbe merőkanállal kis mélyedést nyomunk, a vaníliás pudinggal megtöltjük, és 1-1 fél barackot helyezünk rá a magházzal lefelé. Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem